Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane brzoskwinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 6 sztuk
serek mascarpone 250 gram
cukier puder 100 gram
mięta 0,5 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane brzoskwinie

Pięć brzoskwiń delikatnie obrać, przekroić na pół i wyciągnąć z nich pestki. Ostatnią obrać i pokroić na drobniutką kosteczkę.

Serek mascarpone łączymy z cukrem pudrem, można go dosłodzić wg. własnych preferencji. Do masy dodajemy pokrojoną w kostkę brzoskwinię i mieszamy.

Taką masą napełniamy wyżłobienia w połówkach brzoskwiń, chłodzimy w lodówce ok 30 minut i gotowe go podania dekorujemy odrobiną posiekanego listka mięty.

Można użyć brzoskwiń z puszki- trzeba się wtedy liczyć z tym, że nie będą one współpracowały tak dobrze jak brzoskwinie bez syropu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 22.08.2012 20:00
pyszne
Aleksandraa 03.08.2012 08:42
świetne
paula99926 26.06.2012 09:39
pyszności
MagdaXXX 24.06.2012 18:14
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak