Nadziewane awokado

Nadziewane awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 owoce
  • śmietanka kremowa

    250 ml
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    1 łyżka do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyzki
  • czekolada

    3 kostki do dekoracji
  • truskawki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przekrawamy na połowę, wyjmujemy pestki i wydrążamy miąższ Kroimy na mniejsze części. Miksujemy razem z obranym i pokrojonym bananem na gładką masę. Dokładamy sok z cytryny.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Studzimy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy cukier do smaku (1 łyżka), wcześniej przygotowany mus. Po dokładnym wymieszaniu dokładamy żelatynę. Starannie miksujemy.

Gdy krem zaczyna tężeć przekładamy go do worka cukierniczego i wyciskamy zapełniając środek awokado oraz wykonując dekoracyjny wierzch. Deser wstawiamy na około minimum 15 minut do chłodu.

Aby nasz deser atrakcyjnie się prezentował dekorujemy go dodatkowo starta czekoladą, truskawkami oraz melisą.

To wytrawny, szybki deser. Zestawienie smaku awokado, banana i śmietanki. Szczególnie zyskał uznanie dzieci, które uwielbiają ubitą śmietankę pod każdą postaciom :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorrota

01.02.2014 15:09
fajny pomysl na awokado

gusia1000

28.09.2013 00:10
Musi być dobre.

Izabela77

24.08.2013 19:13
wygląda przepysznie

dziewczyna_z_kodeksem

24.08.2013 15:28
wygląda przepięknie

eMMe

24.08.2013 14:04
Świetny deserek dla małych i dużych łasuchów:)

tatiana2

24.08.2013 12:57
smakowity deser :)

aisza1

24.08.2013 11:41
fajny przepis

mufinka79

24.08.2013 11:04
Bardzo apetycznie to wygląda - świetny deser :)

Katarina

24.08.2013 11:02
Prezentuje się znakomicie ! Z chęcią bym spróbowała

Renata22

24.08.2013 10:40
Zaskakujące połączenie smaków;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat