Nadziewana skórka z udka / udko inaczej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    3 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • Kminek mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • sól do smaku

    1/3 łyzeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    3 szczypty
  • kolendra mielona

    1/3 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3 szczypty
  • Papryka ostra mielona Prymat

    3 szczypty
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • koper świeży

    1 gałązka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewana skórka z udka / udko inaczej  foto
Udka myjemy, oczyszczamy, usuwamy delikatnie skórę.
Z kości odcinamy mięso, mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 2 - Nadziewana skórka z udka / udko inaczej  foto
Do zmielonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę, paprykę, natkę, oraz przyprawy i czosnek, całość mieszamy.
Krok 3 - Nadziewana skórka z udka / udko inaczej  foto
Do skór z udek, wkładamy mięso, miejsca łączeń spinamy wykałaczką, bądż nićmi.
Krok 4 - Nadziewana skórka z udka / udko inaczej  foto
Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej,1/3 szklanki wody, dodajemy koper, u mnie jeszcze resztka papryki i cebuli, bo zalegała w lodówce, wstawiamy do piekarnika do 200st i pieczemy ok 45min. skórka ma być chrupiąca, a samo mięso bez kości upiecze się bardzo szybko, powstałymi sokami, należy od czasu do czasu polewać mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 01.02.2017 08:39
Fajne danie
Konczi 30.01.2017 19:39
Pysznie wyglądają :)
ilka01 30.01.2017 19:37
ciekawy pomysł :)
wwwiolka 30.01.2017 18:51
Bardzo fajny przepis.
halina17 30.01.2017 18:34
Dobry pomysł :)
Edith85 30.01.2017 16:00
Super pomysł
Agnieszka-87-25 30.01.2017 15:41
uwielbiam takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat