Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś z kurvzaka z wiosenna sałatka polana vinegretem malinowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 pojedyncza
papryka czerwona 0,5 szt
sałata lodowa 150 g
marchew 1 mała
pestki dyni garść
syrop malinowy 50 ml
musztarda 0,5 łyzeczki
koperek szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś z kurvzaka z wiosenna sałatka polana vinegretem malinowym

W pierwszej kolejnośći przyrzadamy piers w filecie nacinamy cienkim nozem w zdłuz w srodku kieszonke przyprawiamy sola i ziołami prowansalskimi papryke kroimy w paski i nadziewamy ja papryka gotową kieszonke posypójemy przyprawą do kurczaka i wstawiamy na gorący tłuszcz .Obsmarzamy z obu stron na złoty kolor natomiast pózniej podlewamy woda i dusimy ok 15min na małym ogmniu.
Sałate lodowa rozrywamy na kawałki , marchew obieramy i tniemy obieraczka na wstaki.Tak gotowa marchewke układamy na sałacie i polewamy sosem .
Sos wszystkie skłładniki sosu mieszamy ze soba czyli musztarde koperek syrop malinowy i oliwe z oliwek .
Gotowego fileta przecinamy na pół i układamy na sałatce i gotowe.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 29.03.2015 15:29
doskonały sosik
RenataZ-et 16.05.2014 22:07
ślicznie podane
ada.la 16.05.2014 21:56
wspaniały obiad
berys18 16.05.2014 21:19
bardzo apetyczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak