Nadziewana pierś z kurvzaka z wiosenna sałatka polana vinegretem malinowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 pojedyncza
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • sałata lodowa

    150 g
  • marchew

    1 mała
  • pestki dyni

    garść
  • syrop malinowy

    50 ml
  • musztarda

    0,5 łyzeczki
  • koperek

    szczypta
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    szczypta
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    szczypta
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W pierwszej kolejnośći przyrzadamy piers w filecie nacinamy cienkim nozem w zdłuz w srodku kieszonke przyprawiamy sola i ziołami prowansalskimi papryke kroimy w paski i nadziewamy ja papryka gotową kieszonke posypójemy przyprawą do kurczaka i wstawiamy na gorący tłuszcz .Obsmarzamy z obu stron na złoty kolor natomiast pózniej podlewamy woda i dusimy ok 15min na małym ogmniu.
Sałate lodowa rozrywamy na kawałki , marchew obieramy i tniemy obieraczka na wstaki.Tak gotowa marchewke układamy na sałacie i polewamy sosem .
Sos wszystkie skłładniki sosu mieszamy ze soba czyli musztarde koperek syrop malinowy i oliwe z oliwek .
Gotowego fileta przecinamy na pół i układamy na sałatce i gotowe.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 29.03.2015 15:29
doskonały sosik
RenataZ-et 16.05.2014 22:07
ślicznie podane
ada.la 16.05.2014 21:56
wspaniały obiad
berys18 16.05.2014 21:19
bardzo apetyczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat