Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś z Indyka

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 700 g
królik 2 nóżki
boczek wędzony 150 g
papryka czerwona 1/2 szt
pieprz 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś z Indyka

Fileta myjemy osuszamy robimy w nim nacięcie na wylot tak jakby dziurę, by ją nafaszerować. Nacieramy przyprawami, część zostawiamy do mielonego mięsa.

Mięso z nóżek królika obieramy z kości, ścięgien i mielimy razem z wędzonym boczkiem, czosnkiem, doprawiamy częścią podanych przypraw.

Mielonym mięsem nadziewamy fileta, upychając mięso w dziurkę, następnie wciskamy w środek mielonego mięsa kawałki papryki.

Mięso umieszczamy w naczyniu do zapiekania i pod przykryciem pieczemy ok 1h w tem 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.02.2016 18:20
wygląda imponująco
Mniam 14.09.2015 11:53
Świetnie przygotowane mięso z ciekawym nadzieniem :)
berys18 14.09.2015 10:06
smaczny pomysł
mirosława4 13.09.2015 22:17
pożywne danie
irenka 13.09.2015 18:54
przepyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak