Nadziewana pierś kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójne piersi kurczaka

    2
  • suszone morele

    20 dag
  • suszone śliwki

    20 dag
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • pieprzi sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piersi przekrawamy na pół (mają nam zostac 4 duze cześci. Nacieramy je pieprzem i solą. Na 4 wykalaczki nabijamy na przemian śliwki i morele 9tak aby długosc nabitych owoców byla przynajmniej o 3 cm krótsza niz mieso. Nożem robimy otwór w środku miesa, a później powiększamy go np trzonkiem noża lub łyżki, do środka dokładnie wkładamy po jednym saszłyku, panierujemy i smażymy na głębokim tłuszczu. gdy mieso jest zimne, to delikatnie wyjmujemy ze środka wykałaczke, mieso przed podaniem przekrawamy na pół, aby ładnie prezentowala sie jego zawartosc

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 30.07.2012 14:16
super pomysl, kurczak i owoce, pychota.
iknkirke 02.02.2012 11:34
pycha
Poison1988 30.09.2011 16:21
dzisiaj zrobiłam - rewelacja :)
Justa32 02.09.2011 18:45
nie jadłam musi być rewelacyjne!!!
aleksa123 02.09.2011 08:47
efektowne
Krystyna32 08.05.2011 09:00
super
Mati13 01.04.2011 19:19
fajnie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat