Nadziewana pierś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    2 sztuki
  • pietruszka

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pierś z kurczaka

    2
  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić solą, pieprzem i pietruszką do smaku.

Całą pierś umyć, wysuszyć i zrobić w niej dziurę, która utworzy kieszonkę, uważając, aby jej nie przebić, aby nadzienie nie wylatywało. Do piersi wkładamy pieczarki z cebulą. Pierś obsypujemy solą i pieprzem.

Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy przez 20minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kostyk 01.01.2013 16:07
Sól i pieprz wystarczy :) doprawić można zawsze wg uznania, ja lubię dodawać curry albo zwykłą przyprawę do kurczaka. A na wierzchu nie panierka tylko plasterek sera żółtego :)
Konczi 01.01.2013 14:57
Pierś jest w jakiejś panierce czy czymś polana ??? Nic nie wspominasz po za solą i pieprzem a wygląda smakowicie
ewka1978 01.01.2013 14:22
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat