Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
cebula 2 sztuki
pietruszka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pierś z kurczaka 2
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś

Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić solą, pieprzem i pietruszką do smaku.

Całą pierś umyć, wysuszyć i zrobić w niej dziurę, która utworzy kieszonkę, uważając, aby jej nie przebić, aby nadzienie nie wylatywało. Do piersi wkładamy pieczarki z cebulą. Pierś obsypujemy solą i pieprzem.

Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy przez 20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kostyk 01.01.2013 16:07
Sól i pieprz wystarczy :) doprawić można zawsze wg uznania, ja lubię dodawać curry albo zwykłą przyprawę do kurczaka. A na wierzchu nie panierka tylko plasterek sera żółtego :)
Konczi 01.01.2013 14:57
Pierś jest w jakiejś panierce czy czymś polana ??? Nic nie wspominasz po za solą i pieprzem a wygląda smakowicie
ewka1978 01.01.2013 14:22
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak