Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwonych papryk 8
mielonego mięsa wieprzowego 500 g
pieczarki 4
kostki rosołowe 2
Kucharek, sól i pieprz Do smaku
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka

Ryż gotujemy jak pisze na opakowaniu. Pieczarki myjemy i trzemy na grubych oczkach. Następnie ugotowany ryż, mięso i pieczarki mieszamy i przyprawiamy według uznania. Potem papryki umyć, odciąć końcówkę z ogonkiem i wydrążyć środek. Faszerujemy papryki gotowym farszem. Wkładamy do garnka. Z kostek robimy rosołek i zalewamy papryczki. Gotujemy na malutkim ogniu do miekkosci.

Do papryczek mozemy zrobic pomidorowy sos.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak