Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana martadela

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Martadela 4 plastry
ogórek konserwowy 1 szt.
papryka konserwowa 1 cząstka
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
cebula 1/4 szt.
ser żółty 1.5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana martadela

Kroki postępowania

1
Plastry martadeli pokroić w środku w poprzek.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w drobną kosteczkę.Zeszklić na tłuszczu.Ogórek i paprykę również pokroić w drobną kosteczkę.Następnie wymieszać ze startym na średnich oczkach jarzynówki serem oraz cebulką.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Następnie opanierować w jajku rozmieszanym z solą i pieprzem.
Krok 1 - nadziewana martadela foto
2
Opanierować w bułce tartej.
Krok 2 - nadziewana martadela foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - nadziewana martadela foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.07.2013 20:42
swieeeeeeeeeeeeeeetna
TEtalicha 10.02.2013 21:20
tez nadziewam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak