nadziewana kalarepka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

    6 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    1 zabek
  • żółta papryka

    1 szt
  • mięso mielone drobiowe

    40 dag
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pomidory krojone z puszki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew,cebule i czosnek obieramy.Papryke oczyszczamy.Warzywa kroimy w kosteczke.Z kalarepek scinamy wierzchy,i drazymy.Srodki siekamy.Wierzchy i wydrazone kalarepki gotujemy w posolonej wodzie.Na patelni mocno rozgrzewamy olej.Wrzucamy wszystkie rozdrobnione warzywa.Smazymy około 5 minut.Nastepnie dokładamy mieso mielone.Przyprawiamy sola pieprzem,i ziołami.Smazymy jeszcze 8-10 minut.Pomidory wraz z zalewa przekładamy do miseczki,rozgniatamy widelcem.Wlewamy na patelnie z miesem i warzywami.Czekamy az całosc zawrze,po czym zmniejszamy płomien i gotujemy az odparyje nadmiar płynu.Farz ponownie przyprawiamy.Napelniamy nim wydrazone kalarepki.Przykrywamy odcietmi wierzchami.Podajemybezposrednio po przygotowaniu,najlepiej z chrupiaca kajzerka lub kromka wiejskiego chleba

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat