Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana i pieczona kaczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 0,5 kg
natka pietruszki
jaja 2 szt
bułka czerstwa 1
sól do smaku
pieprz
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 0,5 op

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana i pieczona kaczka

farsz: do miski wykładamy mięso mielone, jaja, namoczona wcześniej bułkę i posiekaną w kostkę cebulę i czosnek, natke. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .W kaczkę bez kości wkładamy mięso i upychamy do końca. Następnie zaszywamy ją i we wrzątku wkładamy ją, ale nie gotujemy. Na małym gazie ja zostawiamy,zależny jest czas od wielkości kaczki . Ja parzyłam ją 1,5 godziny . Po uparzeniu , posypujemy ja przyprawami i zapiekamy do efektu złotego koloru. Ja ją przekroiłam na pół .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 04.11.2013 20:08
na pewno jest pyszna
cukiereczek 04.11.2013 19:32
prosty przepis na smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak