Nadziewana i pieczona kaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    0,5 kg
  • natka pietruszki

  • jaja

    2 szt
  • bułka czerstwa

    1
  • sól do smaku

  • pieprz

  • czosnek

    3 ząbki
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    0,5 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

farsz: do miski wykładamy mięso mielone, jaja, namoczona wcześniej bułkę i posiekaną w kostkę cebulę i czosnek, natke. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .W kaczkę bez kości wkładamy mięso i upychamy do końca. Następnie zaszywamy ją i we wrzątku wkładamy ją, ale nie gotujemy. Na małym gazie ja zostawiamy,zależny jest czas od wielkości kaczki . Ja parzyłam ją 1,5 godziny . Po uparzeniu , posypujemy ja przyprawami i zapiekamy do efektu złotego koloru. Ja ją przekroiłam na pół .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna40 04.11.2013 20:08
na pewno jest pyszna
cukiereczek 04.11.2013 19:32
prosty przepis na smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat