Nadziewana głowa kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • mięso mielone

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • bulion

    2 szkl
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • koperek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę oczyść, obgotuj 15 min w osolonej wodzie. Osącz, wydrąż środek. Miąższ posiekaj.
2. Warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej oliwę, podsmaż mięso i warzywa. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem, koperkiem oraz mieloną papryką.
3. Farszem nadziej kapustę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej bulionem. Zapiekaj 60 min w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 12.01.2013 20:06
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat