Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta włoska
1 szt -
mięso mielone
40 dag -
cebula
1 szt -
marchew
1 szt -
pietruszka
1 szt -
bulion
2 szkl -
oliwa
3 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
Majeranek suszony Prymat
do smaku -
papryka mielona
do smaku -
koperek
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Nadziewana głowa kapusty
2. Warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej oliwę, podsmaż mięso i warzywa. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem, koperkiem oraz mieloną papryką.
3. Farszem nadziej kapustę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej bulionem. Zapiekaj 60 min w temp 180 stopni.
Komentarze (1)