Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana choinka
2. Ciasto:
Mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść z masłem, cukrem pudrem i jajkiem. Ciasto włożyć na dwie godziny do lodówki.
3. Masa:
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Ostudzić. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z wystudzonym budyniem.
4. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyciąć za pomocą szablonu dwie choinki, a z pozostałego ciasta kilka małych ciasteczek w kształcie np. gwiazdek. Choinki i ciasteczka wstawić do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i piec około 20 minut.
5. Jedną upieczoną i wystudzoną choinkę posmarować masą budyniową i przykryć drugą choinką. Wierzch choinki posmarować dżemem i posypać wiórkami kokosowymi. Kilka małych ciasteczek z obu stron posmarować dżemem i "przykleić" do choinki.