Nadzienie z mięsa do knedli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    0,5 kg
  • mleko

    0,5 szklanki
  • bułka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Ugotowane mięso wraz z bułką zemleć w maszynce. Dodać do zrumienionej cebulki i chwilę podsmażyć. Zdjąć z ognia, dodać natkę pietruszki i koperek, przyprawić solą, pieprze i maggi w płynie, dokładnie wymieszać. Używać do nadziewania knedli, pierożków i krokietów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 05.05.2013 14:33
super jedzonko
Iwusia 08.03.2013 22:29
jak dla mnie super
Motorek 15.12.2012 08:56
smaczne
Motorek 15.12.2012 08:56
smaczne
Katarzyna59 08.11.2012 11:26
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat