Nadzienie na bociany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 sztuk
  • ziemniaki

    20 sztuk
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy pod wodą. Następnie za pomoca tartki ścieramy ja na tych malutkich oczakch. Dodajemy tak samo startą cebulę- sztuk 4. Na petelnie wykładamy smalec , na rozgzran wrzucamy obraną i pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy do niej starte ziemniaki z cebulą i smażymy. Smażymy w celu takim aby mianowicie ziemniaki posiadajace swój smak surowy go straciły. Doprawiamy solą i pieprzem, pieprzu troche wiecej by miały intensywniejszy smak.

Polecam, tanie a obiad pyszny wychodzi gdy stworzy się BOCIANY:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 06.01.2013 21:54
dla mnie nazwa intrygująca(jak z tego stworzyć BOCIANY)???
Ela15 30.07.2012 20:21
coś nowego
dianix 13.04.2012 20:18
Wypróbuj:)
Aneta41 13.04.2012 14:54
pierwsze słyszę;)
dianix 16.03.2012 19:53
hhehe nie, wiesz tak nosi nazwe ta potrawa jako całośc:)
treonina 16.03.2012 17:21
bociany to jakaś szczególna nazwa na zachodzące na patelni zjawisko? :D bo niestety nie zrozumiałam :P ale nazwa przyciągająca uwagę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat