Nadzienie do pierogów ruskich

_X_

Nadzienie do pierogów ruskich

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    80 dkg dkg
  • cebuli

    5 dkg dkg
  • twaróg

    20 dkg dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nadzienie do pierogów ruskich: 80 dkg ziemniaków, 20 dkg sera (twarogu), 5 dkg
cebuli, 3 dkg tłuszczu, sól, pieprz
Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, przepuścić przez maszynkę razem z serem,
dodać cebulę pokrajana w kostkę i usmażoną na złoty kolor, utrzeć wszystko na złotą
masę, dodać sól, pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiaw

31.01.2012 18:35
chyba jednak ma?o sera

Henryka2

15.05.2011 00:50
Nie za mało tego sera?!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat