Nadzienie do indyka

Nadzienie do indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    15dag
  • jajko

    4
  • masło

    8dag
  • wątróbka

  • cebula

    1
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • mleko

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nadzienie do indyka

Masło utrzeć na puszystą masę ,dodać umyte i zmielone w maszynce podroby ,posiekaną cebulę i łyżeczke umytej i drobno posiekanej natki pietruszki,wymieszać i doprawić przyprawami .Masa powinna byc puszysta jesli jest zbyt gęsta dodać pare łyżek mleka .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat