Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziany schab śliweczką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dkg
śliwki suszone 30 szt
Papryka słodka mielona Prymat
cebula 1 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej
Czosnek suszony Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziany schab śliweczką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i robimy dziurki w kilku miejscach.
W otworki wkładamy śliwki suszone.
Krok 1 - Nadziany schab śliweczką foto
2
Dokładnie nacieramy, przyprawą do mięsa, czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Nacieramy olejem i zostawiamy na noc.
Krok 2 - Nadziany schab śliweczką foto
3
Układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy pod przykryciem ok 1 godz. Pamiętając o polewaniu wywarem. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i układamy na naszym schabie. Zapiekamy jeszcze ok 20 minut.
Krok 3 - Nadziany schab śliweczką foto
4
Po upieczeniu kroimy na plastry i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Krok 4 - Nadziany schab śliweczką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.03.2014 09:18
pyszne mięsko
gosia56 28.02.2014 13:38
super mięsko
gibli 17.02.2014 07:46
pyszny schabik
Anna169Hosz 09.02.2014 23:46
Prawdziwe pyszności!
Indianerka100 09.02.2014 21:19
smaczny obiad
Milka100 09.02.2014 20:51
świetny schobik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak