Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziany francus

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jabłka 5 szt
rodzynki 1/2 op
cukier 3 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziany francus

Jabłka obrać pokroić w kostkę dosypać cukier i cynamon.Wszystko przesmażyć na patelni aż nadmiar soku wyparuje dorzucić rodzynki.Wystudzić
Ciasto francuskie rozwinąć .Rozłożyć na cieście jabłka z rodzynkami.Zwinąć ciasto jak roladę .POłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Wierzch posmarować żółtkiem .Piec w temp.180st ok 30 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.11.2014 10:58
bardzo fajny
Wiesława1 17.09.2014 19:18
szybkie i pyszne
Renata9 16.09.2014 20:42
super smaczne ciacho
marcia7 16.09.2014 17:02
smacznie wygląda
Czyki 16.09.2014 16:56
Idealny jak goście pukają do drzwi :):)szybki i smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak