Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziany filet z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
pomidor 2 szt
mozzarella 1 op
bazylia 2 gałązki
pieczarki 4 szt
boczek wędzony 20 dkg
oliwa
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziany filet z kurczaka

Kroki postępowania

1
Filet myjemy i nacinamy pionowo w tzg grube plasrty. Pomidory, mozarele i pieczarki kroimy w plastry
Krok 1 - Nadziany filet z kurczaka  foto
2
W nacięcia fileta nakładamy plasterki sera, bazylię, pieczarki i pomidor. Przyprawiamy solą i pieprzem i ziołami
Krok 2 - Nadziany filet z kurczaka  foto
3
Całość zawijamy w plasterki boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym
Krok 3 - Nadziany filet z kurczaka  foto
4
Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.Podajemy z surówkami. Samcznego
Krok 4 - Nadziany filet z kurczaka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.09.2016 11:36
świetny pomysł
Konczi 20.07.2016 14:13
To jest niedzielne mięsko :)
Wafelek2601 16.07.2016 22:36
Super pomysł!
Aleksandra/Olcia 16.07.2016 17:44
lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak