Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane udźce z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 6 szt
ser camembert 1 opakowanie
kurki 30 dkg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

sos

olej do smażenia
kurki 25 dkg
pieczarki 25 dkg
sól do smaku
pieprz
śmietana 30% 1/2 szkl

marynata

sos worcestershire 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
olej 4 łyżki
białe wino 100 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane udźce z kurczaka

Kroki postępowania

1
Udka myjemy, oddzielamy pałki. Z udka wyjmujemy kość. Ser kroimy na plasterki. Kurki myjemy, podsmażamy z cebulą, przyprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na mięso i zwijamy jak roladkę.
Krok 1 - Nadziane udźce z kurczaka foto
2
Do miski wlewamy składniki marynaty. Mięso związujemy sznurkiem i marynujemy najlepiej całą noc.
Krok 2 - Nadziane udźce z kurczaka foto
3
Kurki, pieczarki, cebula smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietankę i chwilę smażymy.
Krok 3 - Nadziane udźce z kurczaka foto
4
Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy i pieczemy w piekarniku ok 60 minut w temp 180 stopniach.
Podajemy z sosem, ulubionymi surówkami. Samcznego
Krok 4 - Nadziane udźce z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.10.2014 18:56
dla mnie jest to smaczne,syte danie
berys18 06.10.2014 17:22
to musi być pyszne
ben-ka 06.10.2014 10:19
Jak z kurkami,to muszą być smaczne:)
dodi 06.10.2014 09:21
mniam, mniam
Konczi 05.10.2014 22:08
Pysznie u Ciebie :D
marcia7 05.10.2014 20:53
super farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak