Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
piersi z kurczaka
2 pojedyncze -
salami
2 plastry z papryką -
ser żółty
2 plastry -
pomidor
2 plastry -
oliwki zielone Smak
2 sztuki -
majonez
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
chili Prymat
Przepis i sposób przygotowania Nadziane piersi w majonezie
Kroki postępowania

Odciąć tłuszcz i ewentualne kostki.
Każdą naciąć w trzech miejscach odległych od siebie , tak by nie przeciąć mięsa.



Z oliwkami postąpić tak samo.
Piersi ułożyć w naczyniu do zapiekania , w otwory po wtykać salami , ser , pomidora oraz oliwki.
Danie ponownie oprószyć solą , pieprzem oraz chili.

Po tym czasie odsłonić naczynie , piec kolejne 20 min.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)