Nadziane piersi kurczaka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • serek topiony

    2 sztuki
  • suszone pomidory

    1 słoiczek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    wg potrzeb
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka, rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą.
Serki topione wraz pomidorami suszonymi zmiksować.
Każdą pierś posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na każdą włożyć połowę farszu, zwinąć piersi w koperty , spinając je wykałaczkami. Każda oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć koperty z kurczaka i smażyć na niewielkim ogniu z każdej strony.
ben-ka
Ja do tego dania użyłam swoich suszonych pomidorków koktajlowych, a do smażenia dodałam olej z nich. Piersi smażymy w dość głębokim tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 07.12.2015 20:31
pysznosci :)
Wiesława1 27.11.2015 11:07
Świetnie zrobione mięsko
ben-ka 27.11.2015 10:37
To akurat są piersi, ale i udka można nadziać:)
IZABELA29 27.11.2015 08:35
pyszne mięsko
Lis 26.11.2015 21:24
Smakowite takie udka:)
Pani Domu 26.11.2015 20:41
smaczny pomysł
MAR3STA 26.11.2015 18:59
mega apetyczne mięsko
cukiereczek 26.11.2015 18:02
filety na 1000 sposobów Rewelacja
anemon 26.11.2015 16:38
Uwielbiam filety łączyć z suszonymi pomidorami, to bardzo smaczne połączenie, a u Ciebie wyjątkowo apetycznie wyglądają.
wwwiolka 26.11.2015 14:55
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat