Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
2 sztuki -
serek topiony
2 sztuki -
suszone pomidory
1 słoiczek -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 łyżeczki -
sól do smaku
wg uznania -
Pieprz czarny mielony Prymat
wg uznania -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
olej do smażenia
wg potrzeb
Sposób przygotowania
Serki topione wraz pomidorami suszonymi zmiksować.
Każdą pierś posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na każdą włożyć połowę farszu, zwinąć piersi w koperty , spinając je wykałaczkami. Każda oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć koperty z kurczaka i smażyć na niewielkim ogniu z każdej strony.
Ja do tego dania użyłam swoich suszonych pomidorków koktajlowych, a do smażenia dodałam olej z nich. Piersi smażymy w dość głębokim tłuszczu.![]()
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)