Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki - kapelusze 12 sztuki
ser camembert 12 plasterki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
natka pietruszki 1 sztuka
pomidory suszone Smak 4 sztuki
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane pieczarki

Kroki postępowania

1
Grzyby czyścimy, usuwamy nóżki (można wykorzystać do omletów,farszu).
Krok 1 - Nadziane pieczarki foto
2
Kapelusze podsmażamy na patelni tak aby puściły sok, w tym samym czasie kroimy pietruszkę, suszone pomidory (na paski) oraz ser - na 12 małych plasterków, które zmieszczą się w kapeluszu.
Krok 2 - Nadziane pieczarki foto
3
Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową a na to dajemy pieczarki, do każdej wkładamy suszone pomidory, posypujemy przyprawami, nakładamy ser , pietruszkę. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni do momentu zapieczenia sera.
Krok 3 - Nadziane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 31.01.2016 16:04
fajne na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak