Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane naleśniki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki

mleko
sól szczypta
mąka
jaja 2 szt

Nadzienie

mięso mielone 250 g
cebula 1 sztuka
pieczarki 250 g
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane naleśniki

Kroki postępowania

1
Z podanych składników wyrobić ciasto na naleśniki. Ilość składników zależy od zapotrzebowania. Smażyć z obu stron.
Krok 1 - Nadziane naleśniki foto
2
Mięso mielone smażymy na patelni z dodatkiem przypraw- do miesa mielonego, papryka ostrą i słodką oraz z oregano.
Krok 2 - Nadziane naleśniki foto
3
Pieczarki czyscimy, kroimy cienko, cebulke kroimy w drobną kostkę. Smażymy w garnku z odrobiną margaryny, do momentu aż będą miekkie. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 3 - Nadziane naleśniki foto
4
Mięso łączymy z pieczarkami. Mieszamy.
Na środku naleśnika układamy kawałek sera żółtego
Krok 4 - Nadziane naleśniki foto
5
Na ser wykladamy mięso z pieczarkami.
Krok 5 - Nadziane naleśniki foto
6
Zawijamy najpierw boki zeby ciasto nie wyleciało, następnie zawijamy tworząc roladki.
Krok 6 - Nadziane naleśniki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 14.04.2014 11:52
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 14.04.2014 11:30
smaczne naleśniki takie jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak