Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane naleśniki

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
majeranek 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól pół łyżeczki
Farsz:
pierś z kurczaka 80 dag
ogórek zielony 2 średnie
kukurydza 1 puszka
koper 1 pęczek
ser 25 dag
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane naleśniki

Kroki postępowania

1
składniki na ciasto łączmy ze sobą, miksujemy by miało jednolita konsystencję.
Krok 1 - Nadziane naleśniki foto
2
Rozgzrewamy około 4 łyzek oleju, wlewamy do ciasta, szybko mieszamy. Następnie łyżką do zupy smażymy cienkie placki naleśnikowe.
Krok 2 - Nadziane naleśniki foto
3
Ogórka kroimy drobno.
Krok 3 - Nadziane naleśniki foto
4
Pierś kroimy , smażymy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Nadziane naleśniki foto
5
kukurydzę odsączamy z zalewy, koper siekamy, ser scieramy na tarce.
Krok 5 - Nadziane naleśniki foto
6
Dodajemy ogórka i pozostałe składniki, wykładamy chwile na patelnie by ser ście roztopił.
Krok 6 - Nadziane naleśniki foto
7
Na każdy placek wykładamy trochę farszu i składamy w kwadrat. Podajemy najlepiej z sosem czosnkowym.
Krok 7 - Nadziane naleśniki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.01.2014 07:17
Lubię z takim farszem :)
Agata3 12.01.2014 15:45
Fajne naleśniki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak