Nadziane mielone

Nadziane mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    450 gram
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1-2 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 posiekane
  • suszone pomidory

    6
  • ser camembert

    3-5 paseczków
  • oliwa

    3 łyżki
  • ziemniaki

    6
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nadziane mielone

Ziemniaki obierz i pokrój w grubsze frytki,przełóż do miski.
Do ziemniaków dodaj zioła prowansalskie,sól,czosnek niedźwiedzi i 1 łyżkę oleju. Całość dokładnie przemieszaj. Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 C. Ziemniaki piecz przez ok 10-15 minut. W między czasie przygotuj kotlety.
Mięso mielone przełóż do miseczki i dodaj 5 łyżek wody,czosnek,jajko,bułę tartą,pieprz i odrobiną soli. Wyrób mięso na kotlety.
Mięso podziel na 3-5 części. Z każdej uformuj cienki placek. Na każdy kawałek mięsa nakładaj po kawałku pomidora i sera. Mięso sklej i uformuj kotleciki.
Kotlety smaż na pozostałej oliwię z obu stron na złoty kolor.
Usmażone kotleciki przełóż do frytek i piecz razem jeszcze przez ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Lis 04.06.2016 13:51
Bardzo smakowite:)
Ela15 02.10.2015 12:06
bardzo dobre
kasienka23 02.09.2015 18:15
muszę zrobić takie!
berys18 02.09.2015 09:40
bardzo fajny pomysł na mielone
Renataj 01.09.2015 22:02
Smakowicie wyglądają:)
Bernadeta1 01.09.2015 18:40
wyglądają pysznie
kuchcik89 01.09.2015 18:32
pyszne mielone :)
RenataZ-et 01.09.2015 17:41
super pomysł na mielone!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat