Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane kotlety z jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
kiełbasa śląska 1 sztuka
papryka czerwona 1/4 sztuki
ser topiony 4 plastry
szczypiorek wedlug uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat według uznania
margaryna 1/2 sztuki
olej 2 łyżki
kajzerka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 9 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane kotlety z jajek

Jajka ugotować na twardo i najlepiej przy użyciu robota zmiksować na gładka masę razem z surowym jajkiem i wcześniej namoczoną bułką oraz cebulą (im masa jest gładsza tym potem lepsze są nasze kotlety)masę jajeczną doprawić do smaku pieprzem i jarzynką lub jak ktoś woli to zamiast jarzynki może użyć soli ,gdyby masa była zbyt luźna można dosypać troszkę bułki tartej .
Kiełbasę ,paprykę i ser drobno pokroić ,dodać szczypiorek i wymieszać .
Z masy jajecznej formować kotleciki,każdego w środku nadziać porcją nadzienia ,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na margarynie z dodatkiem oleju .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 18.12.2011 23:43
Lubię kotlety z jajek. Pychotka:)))
Olaa 22.09.2011 08:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak