Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana papryka masą jajeczną z dodatkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
boczek wędzony 15 dkg
pieczarki 3 szt
cebula 1 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana papryka masą jajeczną z dodatkami

Papryki myjemy, odcinamy czubeczki i wyciągamy gniazda nasienne. Boczek
z cebulką kroimy na drobno i podsmażamy, dodajemy pieczarki pokrojone tak samo. Zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka, sól, pieprz i szczypiorek. Taką masę wlewamy do papryczek, układamy w piekarniku i pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.10.2014 10:22
moje smaki,pycha
aginaa 23.10.2014 16:03
smaczne danie
jasiek 23.10.2014 15:54
niezła papryczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak