Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nachos z Guacamole

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos Guacamole

avocado 1 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
sok z połowy cytryny
papryczka chili
estragon
sól do smaku
natka pietruszki

Nachosy

mąka kukurydziana 100 g
mąka pszenna 100 g
woda 3/4 szkl
oliwa 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Gotowe nachosy na ciepło lub na zimno podawać z sosem guacamole :)

Przepis i sposób przygotowania na: Nachos z Guacamole

Sos Guacamole:
Avocado obrać, pokroić w mniejsze kawałki. To samo zrobić z cebulą i czosnkiem.
Wszystkie składniki zmiksować razem blenderem. Schłodzić w lodówce.

Nachosy:
Mąkę kukurydzianą wymieszać z tortową. Dodać przyprawy. W garnku zagotować wodę z oliwą. Wrzącą polać mąki i szybko wymieszać, aby nie było grudek. Odstawić do ostygnięcia na ok 10-15 minut.
Po tym czasie wałkować cienko ciasto i wycinać trójkąty. Lub to na co kto ma ochotę :)Gotowe nachosy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 13-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 16.09.2016 09:49
uwielbiam awokado!fajny przepis :-)
trufelek 14.09.2016 21:06
polecam :)
Łukasz15 14.09.2016 20:54
Wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak