Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nachos z chili con carne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 250 gram
fasola czerwona 100 gram
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku
pomidory krojone z puszki 1 puszka
rosół wołowy 150 ml
oliwa
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 0,5 łyżeczki
kolendra mielona 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
nachos

Przepis i sposób przygotowania na: Nachos z chili con carne

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę, przesmażyć na oliwie ok 4 min.
Krok 1 - Nachos z chili con carne foto
2
Po tym czasie dodać mięso i dalej smażyć ok 10 min. Następnie dodać rosół wołowy , fasolę czerwoną i pomidory z puszki smażyć kolejne 10 min po czym dodać przyprawy: chilli pieprz cayenne, kmin rzymski, kolendrę, sól oraz pieprz.
Krok 2 - Nachos z chili con carne foto
3
Podawać na talerzu układając na przemian nachos, chilli con carne itd.
Krok 3 - Nachos z chili con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak