na szybko pizza na cieście francuskim...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 rolka/nie mrożone
  • sos pomidorowy

    200 ml
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    1/2 opakowania
  • ser mozarella

    20 dag/starty
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • cebula

    3 sztuki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - na szybko pizza na cieście francuskim... foto
cebule pokroić w pół talarki i na oleju podsmażyć na złocisto
Krok 2 - na szybko pizza na cieście francuskim... foto
pieczarki pokrojone wsypać do cebuli i na większym ogniu podsmażać do odparowania wody co jakiś czas mieszając, na koniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową
Krok 3 - na szybko pizza na cieście francuskim... foto
ciasto francuskie rozwinąć na papier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanuych pomidorów)
Krok 4 - na szybko pizza na cieście francuskim... foto
wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście
Krok 5 - na szybko pizza na cieście francuskim... foto
posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec pizzę około 30-35 minut, kroić ciut przestudzoną - na szybki obiad dobra pizza............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 18.12.2016 09:37
na francuskim nie jadłam, ale spróbuję
Ola1young 17.12.2016 20:13
na pewno pyszna była :)
gusia1000 16.12.2016 00:15
Pyszna taka.
bertpvd 15.12.2016 20:59
super pomysł
agnieszka214 15.12.2016 19:08
same pysznosci lubie takie
Marta1986 15.12.2016 18:30
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat