Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na szybko francuskie z kisielowym dżemem...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
dżem 400 ml
kisiel wiśniowy 1 opakowanie/duże
cukier - ile potrzeba
cynamon - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: na szybko francuskie z kisielowym dżemem...

dżem z ciemnych winogron (mój domowy,jest w przepisach) lub jaki się lubi przełożyć do miski, wsypać kisiel duża porcja lub 2 zwykłe opakowania kisielu, wszystko wymieszać

ciasto francuskie rozwinąć na blaszce na papierze, przez cały środek wyłożyć dżem zostawiając brzegi do podwinięcia

brzegi podwinąć, zwilżyć dłonią maczaną w zimnej wodzie, posypać cukrem, cynamonem

piekarnik elektryczny na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 160 C 5 minut, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu aby dżem stężał

pyszny deser do kawki, herbatki............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.02.2017 13:20
ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 31.01.2017 17:29
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak