Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

skrzydełka kurczaka 6-8 szt

Marynata

sos sojowy 1/2 łyżeczki
oliwa 1-2 łyżki
miód 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
cytryna do smaku
czosnek 1-2 ząbki
papryczka chilli do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :)

Kroki postępowania

1
Skrzydełka dokładnie umyć i osuszyć.
Krok 1 - Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :) foto
2
Z podanych składników przygotować marynatę-wszystkie przyprawy wymieszać, dodać płyny, pokrojony czosnek i pokrojoną papryczkę.
Krok 2 - Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :) foto
3
Do miski przełożyć skrzydełka i zalać je marynatą, przemieszać. Odłożyć na 4-5 godz. do lodówki.
Krok 3 - Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :) foto
4
Następnie piec na rozgrzanym ruszcie...
Krok 4 - Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :) foto
5
... aż będą miękkie w środku.
Krok 5 - Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :) foto
6
Podawać jeszcze gorące-wtedy smakują najlepiej :)
SMACZNEGO!
Krok 6 - Na przekór sobie, czyli grillowane skrzydełka :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.08.2014 18:16
Na przekór sobie, bo zawsze uważałam, że skrzydełka raczej zjadliwe nie są, ale okazało się, że smakują całkiem, całkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak