Na grypę - Napar z kwiatu czarnego bzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszony kwiat bzu

    1 łyżka
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

O właściwościach leczniczych naparu nie będę się rozpisywał - jest cała masa informacji na internecie - dodam tylko iż posiada też ciekawe walory smakowe:)
Łyżkę suszonych kwiatów bzu zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy do zaparzenia na kilka minut.
Dla osłodzenia smaku warto dodać łyżeczkę miodu.
Osobiście sam zbieram zapas kwiatów na zimę ale można też kupić w sklepach.
Życzę zdrowia :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 24.04.2012 10:51
rewelacja
Piotr24 05.03.2012 14:02
koniecznie ben-ka :) polecam ten napar (niektórzy jeszcze przetwarzają owoce ale ja jakoś jeszcze się nie przekonałem;)
ben-ka 04.03.2012 10:11
Mam na działce czarny bez ale jak do tej pory nie robiłam z niego żadnych przetworów,muszę to zmienić.
agabi 25.02.2012 15:35
moja babcia taki robiła:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat