Przepis i sposób przygotowania na: na budyniu ciasto z truskawkami i galaretką...
do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem z 1 minutę na dość gęste ciasta
3/4 jasnego ciasta wyłożyć do tortownicy 24 cm z papierem do pieczenia, do reszty ciasta dać kakao, jogurt i połączyć składniki
ciemne ciasto wyłożyć na jasne, piekarniuk nagrzany na 190 C,grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w tortownicy
umyte truskawki położyć na cieście i zalać tężejącą galaretką, schować do lodówki na zastygnięcia galaretki - łatwe, proste, tanie ciasto z dodaniem budyniu. Dodanie kakao jest smacznym uzupełnieniem ciasta i do tego truskawki w galaretce. Idealny dodatek do kawy lub herbaty.............SMACZNEGO!!!