Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na budyniu ciasto z truskawkami i galaretką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk "M"
margaryna 15 dag
cukier 3/4 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
mąka tortowa 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
truskawki 50 dag
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Porada

składniki do ciasta temperatura pokojowa

Przepis i sposób przygotowania na: na budyniu ciasto z truskawkami i galaretką...

jajka, margaryna, cukier dodać do pojemnika i mikserem ubijać do spienienia z 4 minuty na dużych obrotach

do masy wsypać budyń, mąkę z proszkiem i połączyć mikserem z 1 minutę na dość gęste ciasta

3/4 jasnego ciasta wyłożyć do tortownicy 24 cm z papierem do pieczenia, do reszty ciasta dać kakao, jogurt i połączyć składniki

ciemne ciasto wyłożyć na jasne, piekarniuk nagrzany na 190 C,grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w tortownicy

umyte truskawki położyć na cieście i zalać tężejącą galaretką, schować do lodówki na zastygnięcia galaretki - łatwe, proste, tanie ciasto z dodaniem budyniu. Dodanie kakao jest smacznym uzupełnieniem ciasta i do tego truskawki w galaretce. Idealny dodatek do kawy lub herbaty.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 06.10.2017 14:45
ale pychotka :)
KORAL 06.10.2017 14:05
Smaczne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak