Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na biszkoptach seromakowiec...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 puszka
jajko 2 sztuki
kasza manna 5 łyżek
aromat rumowy 1 łyżka
twaróg 1 kg/wiaderko
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
budyń waniliowy 2 opakowania
biszkopty okrągłe - ile potrzeba
biała czekolada 125 gram
kolorowa posypka - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: na biszkoptach seromakowiec...

Kroki postępowania

1
masę makową z puszki wyłożyć do miski i mikserem utrzeć z żółtkami, kaszą manną, aromatem rumowym
Krok 1 - na biszkoptach seromakowiec... foto
2

z białek ubić sztywną pianę i łyżką wmieszać delikatnie w masę makową
Krok 2 - na biszkoptach seromakowiec... foto
3
żółtka, cukier utrzeć do białości, dodać ser z wiaderka, budynie, połączyć mikserem składniki, dodać ubitą na sztywno pianę i łyżka wmieszać w sernik
Krok 3 - na biszkoptach seromakowiec... foto
4
forma 30x15 cm wyłożona paierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, wyłożyć masę makową, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 70 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach

czekoladę białą z kokosowymi chrupkami stopić ze śmietaną w kąpieli wodnej i polać wierzch seromakowca, schować w chłodne miejsce najlepiej na całą noc - połączenie maku z twarogiem jest bardzo smaczne, aromatyczne i przy małym nakładzie pracy mamy świąteczne ciasto...........SMACZNEGO!!!
Krok 4 - na biszkoptach seromakowiec... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak