Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Myśliwski udzic z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwa ciemnego 50 ml
sosu sojowego 50 ml
oliwy z oliwek 50 ml
limonka 50 z limonką
indyk 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Myśliwski udzic z indyka

Przygotować marynatę: wymieszać starannie piwo, sos chili, sos sojowy, oliwę z oliwek, całą przyprawę do drobiu po myśliwsku oraz pieprz i sól.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do szklanego naczynia i zalać przygotowaną marynatą. Odstawić najlepiej na całą noc w chłodne miejsce.

Udziec umieścić w rękawie do pieczenia, a następnie w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez około 2 godziny. Można podać z duszonymi warzywami i zapiekanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 30.09.2011 23:57
Wspaniały.
pacpaw 25.09.2011 21:17
smakata!
romanrafal
romanrafal 04.09.2011 17:27
cudeńko
aguus 13.05.2011 11:37
apetyczny
Sarenka 26.02.2011 10:41
Oblednie apetyczny! :P
IlonaAlbertos 12.01.2011 23:52
Wygląda apetycznie.
Mati13 19.09.2010 10:02
na niedzielny obiad.. pycha!
xdanonx 29.08.2010 10:18
Złocisty i przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak