Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

my?liwski gulasz z dziczyzny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 600 g
cebula 2 szt
oliwa 2 ?y?ki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
ja?owiec ziarna 7 szt
bulion warzywny 1 szkl.
pumpernikiel 50 g
m?ka 1 ?y?eczka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
galaretka z czerwonej porzeczki 1 szt.
boczek 60 surowy bez kości
wino czerwone 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: my?liwski gulasz z dziczyzny

Mi?so pokrojone w du?? kostk? w?o?y? do zimnej wody na 3-4 godziny do zbledni?cia. Wyj??, osuszy?, zarumieni? na rozgrzanej oliwie, do?o?y? plasterki cebuli i boczek pokrojony w kostk? i zarumieni?, doda? listek, ziele , ja?owiec, bulion i po?ow? wina, wymiesza?. Dusi? pod przykryciem do mi?kko?ci ok. 1,5 godziny. 15 minut przed ko?cem doda? chleb namoczony w winie i rozetrze?. M?k? wymiesza? dok?adnie z 2 ?y?kami zimnej wody i wla? do garnka, doda? galaretk? i wymiesza?, doprawi?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 17:00
Niestety, ten rodzaj mięsa to nie dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak