Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe schabowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrów
Musztarda delikatesowa Prymat 8 łyżeczek
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
jaja 3 sztuki
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe schabowe

Kroki postępowania

1
1. Plastry mięsa posypujemy czosnkiem granulowanym oraz solą i pieprzem z każdej strony.
Krok 1 - Musztardowe schabowe foto
2
2. Dokładnie nacieramy musztardą i odkładamy na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Musztardowe schabowe foto
3
3. Mięso maczamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Krok 3 - Musztardowe schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.06.2015 22:12
bardzo fajny pomysł
Betina#45 04.06.2015 17:55
Uwielbiam ! świetne schabowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak