Musztardowa pierś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    parę plasterków
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś myjemy i suszymy. Kroimy w poprzek na pół i doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle i układamy w piersi na wierzchu kładąc plasterek lub dwa sera. Całość zamykamy i szczelnie zamykamy w foli aluminiowej. Całość pieczemy 20minut w 200C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat