Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowa karkówka na patyku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dag
cebula 1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
woda 2 szkl
musztarda 1,5 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowa karkówka na patyku

Kroki postępowania

1
Mięso myję i osuszam. Karkówkę kroję w cienkie pasy.
Krok 1 - Musztardowa karkówka na patyku foto
2
Na patyczki do szaszłyków nabijam kawałki mięsa. Mięso nacieram papryką mieloną.
Krok 2 - Musztardowa karkówka na patyku foto
3
Cebulę kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Wodę mieszam z mąką. Wlewam do mięsa. Wsypuję przyprawę uniwersalną i duszę na małym ogniu do miękkości. Musztardę mieszam ze śmietaną. Dodaję do mięsa. Duszę jeszcze około 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Krok 3 - Musztardowa karkówka na patyku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 10.11.2015 16:05
Robiłem już kilka razy,wszyscy domownicy zachwyceni.Super.
w mojej kuchni 12.08.2015 09:13
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak