Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztarda fińska

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nasiona gorczycy Prymat 175 g (białej)
gorąca woda 350 ml
ocet jabłkowy 150 ml
sól 1,5 łyżeczki
ksylitol 4 - 5 łyżeczek
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Musztarda fińska

Gorczycę przekładamy do naczynia i zalewamy ją 150 ml octu jabłkowego i 200 ml gorącej wody. Odstawiamy na noc.

Drugiego dnia do naczynia dolewamy 150 do 200 ml gorącej wody, dodajemy cukier brzozowy, sól, kurkumę i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę.

Musztardę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.10.2014 14:02
ciekawy smak
kloruś 15.10.2014 20:10
świetny przepis!
Kejti 15.10.2014 08:50
Rewelacja taka domowa :-)
Renataj 14.10.2014 21:10
Domowa własnoręcznie przygotowana musztarda to dla mnie nowość - muszę wypróbować.
Stenka 14.10.2014 19:33
ciekawa jestem jaka taka domowa smakuje
agnieszka214 14.10.2014 19:15
smaczny pomysł mnima
Monika-twin 14.10.2014 18:50
Pomysłowy przepis.
Edith85 14.10.2014 18:39
super, też zrobię :)
ben-ka 14.10.2014 16:57
Rewelacja! nic tylko lecieć do kuchni i moczyć gorczycę:)
Róża1 14.10.2014 15:37
super pomysł :-)
Adamorek 14.10.2014 15:22
doskonałą taka zrobiona własnoręcznie
caralajna 14.10.2014 15:08
zawsze chciałam zrobić własną musztardę :) czas najwyższy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak