Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle zapiekane z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki - duże 1 op
cebula 2 szt
pieczarki 500 g
ser żółty kilka plastrów
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle zapiekane z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i smażymy około 5 minut.
Krok 1 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto
2
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do cebuli.
Krok 2 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto
3
Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Smażymy, aż woda z pieczarek odparuje.
Krok 3 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto
4
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.
Krok 4 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto
5
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Do każdej muszli wkładamy porcję farszu i układamy je w naczyniu.
Krok 5 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto
6
Na wierzch układamy po kawałku sera żółtego. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.
Krok 6 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto
7
Podajemy na ciepło.
Krok 7 - Muszle zapiekane z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak