Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszle 10 dużych
twaróg zmielony 200 g
łosoś wędzony 150 g
olej 1 łyżka
majonez 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka
sałata kilka liści
rukola kilka liści
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z łososiem

Makaron włożyć do osolonego wrzątku, delikatnie zamieszać drewnianą łyżką, aby nie przywarł do dna. Gotować na wolnym ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, po czym wyłączyć kuchenkę i pozostawić makaron pod przykryciem na 10-12 minut aby doszedł. Gdy będzie al dente delikatnie wyjąć muszle łyżką cedzakową, osączyć i wystudzić.
Łososia przesmażyć minutę na oleju, rozdrobnić widelcem.
Twaróg wymieszać z majonezem, dodać ostudzonego łososia. Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji, resztę posiekać i dodać do farszu. Wymieszać wszystko dokładnie, można posolić (ja nie soliłam ,bo łosoś był dość słony).
Nadziać muszle farszem , schłodzić. Podawać na liściach sałaty, przybrane koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 11.01.2017 08:27
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak