Muszle z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    10 dużych
  • twaróg zmielony

    200 g
  • łosoś wędzony

    150 g
  • olej

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • sałata

    kilka liści
  • rukola

    kilka liści
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron włożyć do osolonego wrzątku, delikatnie zamieszać drewnianą łyżką, aby nie przywarł do dna. Gotować na wolnym ogniu 3 minuty, od czasu do czasu mieszając, po czym wyłączyć kuchenkę i pozostawić makaron pod przykryciem na 10-12 minut aby doszedł. Gdy będzie al dente delikatnie wyjąć muszle łyżką cedzakową, osączyć i wystudzić.
Łososia przesmażyć minutę na oleju, rozdrobnić widelcem.
Twaróg wymieszać z majonezem, dodać ostudzonego łososia. Kilka gałązek koperku zostawić do dekoracji, resztę posiekać i dodać do farszu. Wymieszać wszystko dokładnie, można posolić (ja nie soliłam ,bo łosoś był dość słony).
Nadziać muszle farszem , schłodzić. Podawać na liściach sałaty, przybrane koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 11.01.2017 08:27
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat