Muszle z łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    250 g
  • filet z łososia

    400 g
  • pomidory

    3 szt (z puszki)
  • wino białe wytrawne

    125 ml
  • śmietana 18 proc

    100 g
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • Szafran - nitki

    1 szczypta
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • passata pomidorowa

    400 ml (z bazylią)
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szafran zaparzyłem podgrzanym winem, wymieszałem z masłem. Łososia pokroiłem w kostkę, oprószyłem mąką i podsmażyłem na oliwie.
Dodałem pokrojone pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle, każdą napełniłem nadzieniem z łososia. Posypałem parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C, aż cały ser się rozpuścił.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sliwka 09.01.2016 16:36
Pychotka;))
olkaaa 09.01.2016 10:12
brzmi smakowicie
bertpvd 09.01.2016 09:35
piękna prezentacja i danie
jagoda5913 09.01.2016 00:10
super pomysł
Barbara13 08.01.2016 23:38
smaczne danie
joannaa24 08.01.2016 23:07
Pyszne nadzienie ;)
gosia1988 08.01.2016 21:20
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat