Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z łososiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 250 g
filet z łososia 400 g
pomidory 3 szt (z puszki)
wino białe wytrawne 125 ml
śmietana 18 proc 100 g
ząbki czosnku 3 szt
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
passata pomidorowa 400 ml (z bazylią)
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z łososiem

Szafran zaparzyłem podgrzanym winem, wymieszałem z masłem. Łososia pokroiłem w kostkę, oprószyłem mąką i podsmażyłem na oliwie.
Dodałem pokrojone pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle, każdą napełniłem nadzieniem z łososia. Posypałem parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C, aż cały ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 09.01.2016 16:36
Pychotka;))
olkaaa 09.01.2016 10:12
brzmi smakowicie
bertpvd 09.01.2016 09:35
piękna prezentacja i danie
jagoda5913 09.01.2016 00:10
super pomysł
Barbara13 08.01.2016 23:38
smaczne danie
joannaa24 08.01.2016 23:07
Pyszne nadzienie ;)
gosia1988 08.01.2016 21:20
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak