Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z łososiem.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
koperek 1 łyżka czubata
sól do smaku
surimi 2 szt
łosoś wędzony 10 dag
makaron muszle 15 szt
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z łososiem.

Muszle makaronowe ugotować na półtwardo,ostudzić. Ser biały rozgnieść dokładnie z majonezem i śmietaną.Doprawić pieprzem ziołowym.Dodać rozdrobionego łososia,posiekany koperek, wymieszać i ew. delikatnie doprawić solą. Ostrożnie napełniać masą serowo-łososiową nasze muszle.Ozdobić pokrojonymi w plasterki paluszkami surimi. Podawać jako przekąskę np. na imprezach lub na świątecznych stołach.

Gotowe muszle układamy dekoracyjnie np. na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.02.2012 21:40
makarony pod każdą postacią są pyszne, ten pomysł na pewno zagości na moim stole:)
BernadettaP 25.02.2012 10:37
Bardzo apetyczne i do tego z moim ulubionym łososiem :)
caralajna 15.01.2012 22:50
normalna rozpusta! :) bardzo fajna przekąska
anemon 18.12.2011 17:28
Podziwiam za pomysł i bardzo staranne wykonanie.
iziona 06.12.2011 07:46
Bardzo ładnie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak