Muszle z łososiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • koperek

    1 łyżka czubata
  • sól

    do smaku
  • surimi

    2 szt
  • łosoś wędzony

    10 dag
  • makaron muszle

    15 szt
  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszle makaronowe ugotować na półtwardo,ostudzić. Ser biały rozgnieść dokładnie z majonezem i śmietaną.Doprawić pieprzem ziołowym.Dodać rozdrobionego łososia,posiekany koperek, wymieszać i ew. delikatnie doprawić solą. Ostrożnie napełniać masą serowo-łososiową nasze muszle.Ozdobić pokrojonymi w plasterki paluszkami surimi. Podawać jako przekąskę np. na imprezach lub na świątecznych stołach.

Gotowe muszle układamy dekoracyjnie np. na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 28.02.2012 21:40
makarony pod każdą postacią są pyszne, ten pomysł na pewno zagości na moim stole:)
BernadettaP 25.02.2012 10:37
Bardzo apetyczne i do tego z moim ulubionym łososiem :)
caralajna 15.01.2012 22:50
normalna rozpusta! :) bardzo fajna przekąska
anemon 18.12.2011 17:28
Podziwiam za pomysł i bardzo staranne wykonanie.
iziona 06.12.2011 07:46
Bardzo ładnie się prezentują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat