Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z kurkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu conchiglioni 250 g
kurek 250 g
łyżeczka masła
cebule 2 szt
pół kieliszka białego wina
sól
pieprz
natka pietruszki
ser gouda (tarty)
ser gorgonzola 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z kurkami

Na patleni tefloneowej na stopionym maśle zeszklić cebule pokrojone w kostke. Doda oczyszczone kurki, wieksze pokroic małe zostawic w całosci. poddusic chwilke, zalać winem, zredukować. Dodać smietane, starty ser lub plesniaka pokruszyc wszytko razem wymieszac, chwile poddusic zeby ser sie stopił. Doprawic sola,pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron i nagrzać piekarnik. Ostudzone, odcedzone łódeczki nadziać sosem, ja robiłam to łyzeczka upychajac je ostatecznie paluchem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, Wszystko zalac reszta sosu jesli pozostał, posypac serem startym i natka. Zapiekać ok. 20 minut.

Szybko i pysznie. corka dzis powiedziała ze to było arcydzieło:) po 5 muszlach miała dosc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2011 12:36
mniam mniam
Sarenka 29.01.2011 16:44
Wprost krzycza: jestesmy pyszne, zjedz nas ;D
agnieszka189 27.01.2011 10:07
pycha
Katarzyna156 03.12.2010 11:23
świetne :)
Katarzyna158 03.10.2010 21:04
dodaje do ulubionych i nie omieszkam jutro spróbować przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak