Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z groszkowym nadzieniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronowe muszle 12 sztuk
ryż biały 100 gram
groszek mrożony 100-150 gram
czosnek ząbki 8 sztuk
cebula 1
ser żółty 200 gram
natka pietruszki 2 łyżki
masło 1 łyżka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z groszkowym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Muszle gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu uważają aby się nie posklejały czy rozpadły, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem na maśle, następnie dodajemy groszek i tak długo całość podsmażamy aż groszek będzie miękki.
Krok 1 - Muszle z groszkowym nadzieniem foto
2
Następnie dodajemy ugotowany ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz 3/4 startego sera. Całość doprawiamy świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem - mieszamy.
Krok 2 - Muszle z groszkowym nadzieniem foto
3
Farsz nakładamy do obgotowanych muszli, które układamy obok siebie w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Muszle z groszkowym nadzieniem foto
4
Posypujemy je pozostałym serem żółtym i słodką papryką mieloną. Pieczemy je ok 15-20 minut w temp 180*.
Krok 4 - Muszle z groszkowym nadzieniem foto
5
Podajemy na ciepło
Krok 5 - Muszle z groszkowym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.12.2013 12:33
bardzo ładnie się prezentują
monciasz 09.12.2013 08:21
Ciekawy przepis, szybki i smaczny
Izka192 02.12.2013 17:38
super muszelki
Monika58 13.11.2013 18:56
wyglądają obłędnie smacznie
Alex_M 13.11.2013 10:42
podoba mi się to połączenie
Poison1988 12.11.2013 20:54
stanowczo trafiają w moje podniebienie - super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak