Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane farszem pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron (duże muszle) kilka sztuk
pieczarki 1 kg
cebula 2 sztuki
bazylia
sól
pieprz
szczypiorek 1/2 pęczek
masło
sos beszamelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane farszem pieczarkowym

Makaron delikatnie obgotowujemy.
Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekane zioła i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy muszle i przekładamy do naczynia do zapiekania. Całość zalewamy sosem beszamelowym i zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.08.2012 10:41
lubie
Katarzyna87 22.06.2012 13:03
fajne
magdalea 22.06.2012 12:55
pysznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak